Home > Basisrechten > Opvang en onderdak > Vrouwenopvang > Huiselijk / eergerelateerd geweld > Een verblijfsvergunning 
Politie & terugkeer Legaal worden Basisrechten
Nieuwsbrief
Stichting LoS

Een verblijfsvergunning

Hier vindt u meer informatie over vrouwen die een geldige verblijfsvergunning hebben als ze in de vrouwenopvang komen. Vrouwen met een verblijfsvergunning hebben recht op alle voorzieningen en hebben een zeer grote kans op een zelfstandige verblijfsvergunning.

Afhankelijke of zelfstandige verblijfsvergunning?
Vrouwen die naar Nederland komen om bij hun partner of echtgenoot te wonen, krijgen de eerste 5 jaar een verblijfsvergunning die afhankelijk is van de vergunning van de partner. Dit heet een afhankelijke verblijfsvergunning. Als een vrouw 5 jaar een afhankelijke verblijfsvergunning heeft gehad van haar partner, heeft ze recht op een zelfstandige verblijfsvergunning.

Klik hieronder voor meer informatie over beide opties:


Ook als de vrouw na 5 jaar nog geen zelfstandige verblijfsvergunning heeft aangevraagd, is het vrij eenvoudig om een zelfstandige verblijfsvergunning te regelen als ze in de vrouwenopvang zit.

Als de relatie definitief wordt verbroken binnen 5 jaar, verliest de vrouw haar afhankelijke verblijfsvergunning. Dan is het verblijfspasje ook niet meer geldig. In sommige gevallen heeft ze dan nog wel recht op voortgezet verblijf in Nederland.




MEER INFO
-Verblijfsvergunning bij partner

HANDIGE LINKS

    © Stichting LOS